Slovenija
20 ogledov

Vrnitev ob letu osorej

Franc Bogovič in Drago Muhič sta odprtje prenovljene stavbe napovedala čez eno l Žurnal24 main
Prenova stavbe. V večnamenski objekt se bo sčasoma vselila še pošta.
V zadnjem času se pogovarjamo, da bi v ta objekt umestili tudi pošto.
Franc Bogovič

"Od danes poslujemo v nekdanjih prostorih Nove Ljubljanske banke," je dejal Vlado Bezjak, predsednik Krajevne skupnosti (KS) Brestanica. KS, knjižnica in društva so se morali za eno leto umakniti iz stavbe, ki jo obnavljajo.

"V knjižnico se bo pozneje verjetno preselila še pošta," je napovedal krški župan Franc Bogovič, ki je z Dragom Muhičem, direktorjem družbe GPI Tehnika iz Novega mesta, včeraj podpisal 600 tisoč evrov vredno pogodbo za celovito prenovo večnamenske stavbe.

Prenovljeni objekt
Večnamenski
. V prenovljenih prostorih, ki so last občine, stavbo pa upravlja Rudar Senovo, bodo imeli prostore krajevna skupnost, brestaniška društva, Rdeči križ in brestaniška izpostava krške Valvasorjeve knjižnice.

"Dobrih 300 tisoč evrov je evropskih sredstev za razvoj vasi, preostalo pa bo prispevala občina," je povedal župan; začetek gradnje je napovedal za ta mesec, odprtje prenovljenega objekta pa čez eno leto.

Celovita obnova
V 150 let stari hiši bodo obnovili strojno, električno in vodovodno napeljavo ter tlake, poleg tega pa ji zamenjali fasado in strešno kritino. Predvideno je tudi rušenje prizidka, objekt pa bo dobil še dvigalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.