Vrnitev s hrvaške obale od danes brez negativnega testa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hrvaški Jadran, Švica, Vatikan, avstrijska dežela Tirolska, Ciper, Češka, Luksemburg, Nemčija, Poljska, Slovaška, BiH, Srbija in Črna gora od danes niso več na rdečem seznamu z visokim tveganjem za okužbo z novim koronavirusom.
Oglej si celoten članek

To pomeni, da je vstop v Slovenijo možen brez potrdila o cepljenju, negativnega testa ali potrdila o prebolevnosti. Doslej je bila osebam brez teh potrdil odrejena karantena, ki so jo lahko z negativnim testom prekinili šele po petih dneh. 

Oseba lahko z območja, ki ni uvrščeno na rdeči ali temno rdeči seznam, vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu, če ob vstopu predloži dokaz, da je pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivala na območju, ki ni na rdečem ali temno rdečem seznamu. Oseba pa mora dokazilo predložiti le za obdobje od odhoda iz Slovenije do vrnitve vanjo, če je to obdobje krajše od pet dni.

Povedano bolj po domače, dokazati moraš, da si res bil na območju, ki ni rdeče. Kdor je šel na Hrvaško za konec tedna, mora dokazati, da je bil tam tri dni, potrebuje dokazilo le za tri dni, ne še za dva dneva, ko je bil še doma. Če ne predloži ustreznih dokazil, se šteje, da prihaja z območja na rdečem oziroma temno rdečem seznamu.

Nekaj sprememb je od danes tudi na temno rdečem in rdečem seznamu. S temno rdečega seznama je vlada umaknila Turčijo, ki je po novem na rdečem, na rdečem seznamu pa so od danes portugalski Azori.

Državljani članic EU pa lahko od danes vstopijo na Hrvaško brez omejitev, takoj ko se cepijo z drugim odmerkom cepiva proti covidu-19. Vstop brez negativnega testa je možen tudi, če je od prvega cepljenja minilo 22 dni in ne več kot 42 oziroma 84 v primeru Astrazenece. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 00:05 13. Junij 2021.

    Je kdo naivno mislil, da bo kako drugace? ;)

  • 14:31 12. Junij 2021.

    Saj sploh slediti ne morem več, kam in kako lahko grem, al je najboljše kar na domačem balkonu z lavorjem …

  • 14:21 12. Junij 2021.

    lutkarsko gledališče ... malo se potegne gor, dol ... pajacki skačejo ... predstava mora bit, pa še vse v barvah …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.