Vrtela se bo podnevi

Foto: Žurnal24 Ministrica za kulturo Majda Širca (Foto: Žurnal24)
Nov predlog zakona o medijih med drugim odpravlja možnost zlorabe glede kvot predvajane slovenske glasbe. Uvaja tudi svet za medije.
Oglej si celoten članek

Ministrica za kulturo Majda Širca je po današnji seji vlade predstavila predlog zakona o medijih. Spremembe bodo občutili vsi poslušalci radijskih postaj – nanaša se namreč na kvote predvajane slovenske glasbe. Ohranja se 20-odstotni delež, vendar pa po besedah Širce odpravlja možnost izigravanja sedanje zakonodaje, ko so določeno kvoto upoštevali, vendar se je slovenska glasba vrtela predvsem v nočnih urah. Zdaj je določeno, da se mora večinsko predvajati v dnevnem terminu.

Svet za medije
Predlog zakona se po besedah Širce nanaša na zaščito slovenskega jezika, prepoved nestrpnosti, zaščito avtorskih pravic, zaščito otrok in na novinarsko avtonomijo. Pri slednji je med drugim zagotovljena večja avtonomija uredništva pri imenovanju urednika, novinarski kodeks pa bo del pogodbe o zaposlitvi.

 Uvedli pa bodo tudi svet za medije.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.