Vsak dan izbrisanih nekaj deset napotnic

Foto: Anže Petkovšek Naročanje na zdravstvene storitve in pregled e-napotnice.
Foto: Anže Petkovšek Naročanje na zdravstvene storitve in pregled e-napotnice.
Zaradi napake imajo vsak dan veliko dodatnega dela.
Oglej si celoten članek

Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ) še ni uspelo odpraviti sistemske napake, ki povzroča izbris terminov zdravstvenih storitev s čakalnih seznamov. Vsak dan se še vedno izbriše nekaj deset napotnic z datumi v prihodnosti, poroča portal Radiotelevizije Slovenija (RTVS) MMC.

Na ljubljanskem UKC se tako po njihovih navedbah dnevno neupravičeno izbriše v povprečju pet napotnic. Kljub temu so zagotovili, da so poskrbeli za vseh 325 neupravičenih izbrisanih napotnic. Bolnike so večinoma naročili na isti termin, kot so ga imeli prvotno.

UKC Ljubljana je po pisanju portala NIJZ pozval, naj čim prej odpravi napako, saj imajo zaradi nje veliko dodatnega dela. Ob tem pa se bojijo, da bo ostal določen nabor pacientov, za katere nihče ne bo vedel, da je napotnica izbrisana.

"NIJZ smo prosili, če nam lahko dajo izpis tistih, ki jih bodo brisali v prihodnje in da so kandidati za izbris napotnice, kljub temu da je v čakalni vrsti še vedno njegov termin; teh imamo zdaj odprtih okoli 1000 za pregledati," je za portal povedala Tatjana Pavlin iz UKC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 19:12 28. November 2022.

    Sam brez panike+ Ni problema....glavno da je : Šarec, Črnčec in Glavaš v Ukrajini: 'Slovenija bo oskrbela ukrajinske ranjence' ... …

  • 15:11 27. November 2022.

    Ja, tako je, če porabijo preveč denarja za informatizacijo, potem pa se tisti dragi vsemogočni računalnik kar sam odloči koga …

  • 11:45 27. November 2022.

    kako zmanjšat čakalne vrste? preprosto, tako da čakajoče ročno izbrišeč, preprosto, le kako da se tega nismo že prej spomnili …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.