Slovenija
2365 ogledov

Vsak dan izbrisanih nekaj deset napotnic

e-napotnica Anže Petkovšek Naročanje na zdravstvene storitve in pregled e-napotnice.
Zaradi napake imajo vsak dan veliko dodatnega dela.

Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ) še ni uspelo odpraviti sistemske napake, ki povzroča izbris terminov zdravstvenih storitev s čakalnih seznamov. Vsak dan se še vedno izbriše nekaj deset napotnic z datumi v prihodnosti, poroča portal Radiotelevizije Slovenija (RTVS) MMC.

Na ljubljanskem UKC se tako po njihovih navedbah dnevno neupravičeno izbriše v povprečju pet napotnic. Kljub temu so zagotovili, da so poskrbeli za vseh 325 neupravičenih izbrisanih napotnic. Bolnike so večinoma naročili na isti termin, kot so ga imeli prvotno.

UKC Ljubljana je po pisanju portala NIJZ pozval, naj čim prej odpravi napako, saj imajo zaradi nje veliko dodatnega dela. Ob tem pa se bojijo, da bo ostal določen nabor pacientov, za katere nihče ne bo vedel, da je napotnica izbrisana.

"NIJZ smo prosili, če nam lahko dajo izpis tistih, ki jih bodo brisali v prihodnje in da so kandidati za izbris napotnice, kljub temu da je v čakalni vrsti še vedno njegov termin; teh imamo zdaj odprtih okoli 1000 za pregledati," je za portal povedala Tatjana Pavlin iz UKC.

Komentarjev 6
  • kapibara1 19:12 28.november 2022.

    Sam brez panike+ Ni problema....glavno da je : Šarec, Črnčec in Glavaš v Ukrajini: 'Slovenija bo oskrbela ukrajinske ranjence' ... https://www.24ur.com/novice/tujina/ukrajina/sarec-crncec-in-glavas-na-obisku-v-kijevu.html

  • bobubob 15:11 27.november 2022.

    Ja, tako je, če porabijo preveč denarja za informatizacijo, potem pa se tisti dragi vsemogočni računalnik kar sam odloči koga in kdaj izbrisati. Ti,ti poredni računalnik ti... Kaj ko bi enkrat za spremembo skušali zdravstvo ozdraviti s postom? Baje ta ...prikaži več deluje zelo blagodejno, sploh, če je bilo prej vsega preveč....ja, pa tu in tam koga v zdravilišče, recimo Dob, zaradi mene potem tudi še v Begunje ali Polje..

  • lojs 11:45 27.november 2022.

    kako zmanjšat čakalne vrste? preprosto, tako da čakajoče ročno izbrišeč, preprosto, le kako da se tega nismo že prej spomnili ... in potem nabašejo naiven folk, da je napaka v sistemu ... a gre mogoče za AI in so sistemi ...prikaži več začeli delat "po svoje" ... nismo vsi od včeraj