Vsak svojo torbo, cena pa v nebo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kdor želi leteti poceni, naj čim manj spakira. Pri Ryanairu se vozovnica podraži za dve tretjini, če ima par dva kovčka in želi prednostno vkrcanje.
Oglej si celoten članek

Cene pri največjem nizkocenovnem letalskem prevozniku Ryanairu smo primerjali za let iz Trsta v Barcelono v prvem tednu septembra (odhod 2., povratek 9. septembra).

Od 275 evrov ...

Cena, ki jo za dve osebi pokaže iskalnik na spletni strani, je 275 evrov. Tudi če bi potovala le z ročno prtljago, ki je brezplačna, bi morala plačati še 24 evrov (šest evrov na potnika na let) administrativnih stroškov za plačilo s kartico. Teh ni treba plačati le, če vozovnico plačaš s posebno Ryanairovo plačilno kartico (Ryanair cash passport), ki pa je na voljo le rezidentom Velike Britanije. Teh stroškov ni tudi v primeru plačila s predplačniško kartico Mastercard, vendar so leti, ki izvirajo iz Italije, Nemčije, Španije in Irske, izjema.

V primeru, da bi skupaj vzela le en kos prtljage, ki bi jo oddala na letališču in ta ne bi bila težja od 15 kilogramov, bi bila končna cena 347 evrov ali 72 evrov več od oglaševane.

… do 459 evrov

Potnika, ki bi želela še prednostno vkrcanje (deset evrov po osebi, ne more ga izbrati le en potnik) in bi imela vsak svojo do 20 kilogramov težko torbo, pa bi za povratni let morala odšteti 459 evrov, kar je 184 evrov ali dve tretjini več od prvotno oglaševane cene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.