Vsake pol ure v gorah nekdo omaga!

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
V naših gorah se danes kar vrstijo poškodbe plezalcev in planink. Previdno!
Oglej si celoten članek

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so se morali gorski reševalci štirikrat posredovati v gorah.

Ob 10.42 se je pri padcu v globino poškodoval plezalec pri plezanju Južnega raza na Skuti v Kamniško Savinjskih Alpah. Aktivirani so bili reševalci GRS Kamnik in helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo za reševanje v gorah.

 

Ob 11.58 je planinko na poti proti Okrešlju v Logarski dolini v občini Solčava obšla slabost in bolečine. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje, ki so planinko prenesli v dolino, tam pa so zanjo poskrbeli reševalci NMP Mozirje.

 Ob 13.07 si je planinec poškodoval nogo pri koči na Prehodavce v Julijcih. Aktivirani so bili reševalci GRS Bovec in policijski helikopter z dežurno ekipo za reševanje v gorah.

Slabe pol ure kasneje se je pri Domžalskem domu na Mali planini planinka pri padcu poškodovala roko. Posredovali so reševalci GRS Kamnik. Nekaj po drugi uri popoldan pa se je planinka poškodovala tudi v soteski Pekel.

Preberite tudi:

- Ne mahajte helikopterjem

- Cepin in dereze tudi poleti

- GRS 31 planincev ni mogla rešiti

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 00:22 21. Julij 2013.

    To so prostovoljci ki opravljajo svoje delo zastonj. Tudi računajo samo v primeru res hude malomarnosti. V tujini je seved …

  • 00:20 21. Julij 2013.

    Ja kdaj pa drugič ko sedaj, če ne je pa že sneg. In ja spodaj pri vas v dolini je …

  • 19:48 20. Julij 2013.

    Ne razumem, zakaj v taki vročini ljudje želijo v gore? Pa saj je normalno, da pade. Jaz se tja nikoli …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.