Slovenija
31 ogledov

Vsake pol ure v gorah nekdo omaga!

Gorsko reševanje Žurnal24 main
V naših gorah se danes kar vrstijo poškodbe plezalcev in planink. Previdno!

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so se morali gorski reševalci štirikrat posredovati v gorah.

Ob 10.42 se je pri padcu v globino poškodoval plezalec pri plezanju Južnega raza na Skuti v Kamniško Savinjskih Alpah. Aktivirani so bili reševalci GRS Kamnik in helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo za reševanje v gorah.

 

Ob 11.58 je planinko na poti proti Okrešlju v Logarski dolini v občini Solčava obšla slabost in bolečine. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje, ki so planinko prenesli v dolino, tam pa so zanjo poskrbeli reševalci NMP Mozirje.

 Ob 13.07 si je planinec poškodoval nogo pri koči na Prehodavce v Julijcih. Aktivirani so bili reševalci GRS Bovec in policijski helikopter z dežurno ekipo za reševanje v gorah.

Slabe pol ure kasneje se je pri Domžalskem domu na Mali planini planinka pri padcu poškodovala roko. Posredovali so reševalci GRS Kamnik. Nekaj po drugi uri popoldan pa se je planinka poškodovala tudi v soteski Pekel.

Preberite tudi:

- Ne mahajte helikopterjem

- Cepin in dereze tudi poleti

- GRS 31 planincev ni mogla rešiti

Komentarjev 4
  • Stolp 00:22 21.julij 2013.

    To so prostovoljci ki opravljajo svoje delo zastonj. Tudi računajo samo v primeru res hude malomarnosti. V tujini je seved drugače, za tja moraš imeti zavarovanje tam so reševelci profiči in nič ni zastonj. Samo polet helikopterja v avstriji je cca 2000 EUR.

  • Stolp 00:20 21.julij 2013.

    Ja kdaj pa drugič ko sedaj, če ne je pa že sneg. In ja spodaj pri vas v dolini je vročina gor nad 2000 m je pa ravno prav če je seveda lepo vreme. Temperatura pada približno stopinjo na sto ...prikaži več višincev. Če pa je veter ali pa slabo vreme zna pa v hribih tudi polet zebsti pa tudi sneg v tem času tam ni tako blazno neobičajen.Maja je v glavnem še sneg, edino še september pogojno ostane če je lepo vreme potem pa samo tisti z zimsko opremo in znanjem in turaši. To pa večina gornikov ni.

  • Mrcina 19:48 20.julij 2013.

    Ne razumem, zakaj v taki vročini ljudje želijo v gore? Pa saj je normalno, da pade. Jaz se tja nikoli ne odpravim v najhujši vročini . Saj je časa za gore na pretek, pa ne hodite v najhujši sezoni na ...prikaži več vrhove ! To je ja mučenje samega sebe.