Vsako sekundo sto spletnih napadov

Foto: Žurnal24 Spletni zlikovci postajajo čedalje bolj dejavni. (Foto: iStock)
Čeprav večina teh napadov ne povzroča težav, pa se vsake 4,5 sekunde zgodi napad, ki prizadene računalnik.
Oglej si celoten članek

V letnem poročilu družba Symantec, ki se ukvarja s spletno varnostjo, navaja, da so napadi dobili zagon s povečanim številom zlonamernih programov, ki krožijo po internetu, poroča BBC. Število teh, ki so jih lani zaznali v Symantecu, se je na letni ravni povečalo za 71 odstotkov.

Tako je bilo kar 51 odstotkov vseh virusov, trojancev in druge zle programske opreme, ki so bili kadarkoli videni, zabeleženih lani. Skupaj je bilo lani 2,9 milijona takih primerov programov. Porast takih programov gre pripisati programskim paketom, ki omogočajo enostavno izdelavo virusov, trojancev, nezaželene pošte itd. V Symantecu so lani zabeležili tudi sedem milijonov primerov "ugrabljenih“ računalnikov, ki so bili del tako imenovanih botnetov.

Zaradi razvoja pa trenutno vroči točki spletnega kriminala postajata Brazilija in Indija, zlasti zaradi naraščajočega števila širokopasovnih povezav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.