Slovenija
35 ogledov

Vsako sekundo sto spletnih napadov

Spletni zlikovci postajajo čedalje bolj dejavni. (Foto: iStock) Žurnal24 main
Čeprav večina teh napadov ne povzroča težav, pa se vsake 4,5 sekunde zgodi napad, ki prizadene računalnik.

V letnem poročilu družba Symantec, ki se ukvarja s spletno varnostjo, navaja, da so napadi dobili zagon s povečanim številom zlonamernih programov, ki krožijo po internetu, poroča BBC. Število teh, ki so jih lani zaznali v Symantecu, se je na letni ravni povečalo za 71 odstotkov.

Tako je bilo kar 51 odstotkov vseh virusov, trojancev in druge zle programske opreme, ki so bili kadarkoli videni, zabeleženih lani. Skupaj je bilo lani 2,9 milijona takih primerov programov. Porast takih programov gre pripisati programskim paketom, ki omogočajo enostavno izdelavo virusov, trojancev, nezaželene pošte itd. V Symantecu so lani zabeležili tudi sedem milijonov primerov "ugrabljenih“ računalnikov, ki so bili del tako imenovanih botnetov.

Zaradi razvoja pa trenutno vroči točki spletnega kriminala postajata Brazilija in Indija, zlasti zaradi naraščajočega števila širokopasovnih povezav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.