"Vse je enkrat prvič": Leteča krava nad Tolminom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Včeraj se je PGD Tolmin lotil reševanja krave na prav nenavaden način ...
Oglej si celoten članek

Kot so PGD Tolmin zapisali na svojem Facebook profilu, so se včeraj okoli 13. ure odzvali na klic v sili. Na planini Stador je namreč krava padla 100 metrov v brezno.

Po prvem pregledu so ugotovili, da je bila krava v kar dobrem stanju, vendar zaradi globine padca običajno reševanje ne bi bilo uspešno. Prav tako bi lahko še dodatno poškodovali žival.

Zaradi tega so se odločili za reševanje s helikopterjem, kjer so kravo prestavili v transportno mrežo in jo pripravili na dvig. Tako je pet ur kasneje krava poletela na varno.

xxx

Omenili so še, da je bila krava čez celo reševanje zaradi sedativov precej mirna. 

Slovenija Ubila ga je bala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:27 10. Oktober 2022.

    Važno je, da so ubogo žival rešili!

  • 14:38 10. Oktober 2022.

    Leteče krave niso nobena redkost..Pogosto letijo iz Bruslja v Kijev, no sedaj bo ta turizem malo uplahnil..

  • 13:41 10. Oktober 2022.

    To pa bo vrednost krave. Koliko je ura letenja helikopterja?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.