"Vse je sam zrežiral!"

Foto: Žurnal24 Stanovanji v tej stavbi sredi Ljubljane je Maglica poskušal prepisati nase, ne d
Goljufija. Direktor Veletekstila ponaredil potrdilo, da je kupil stanovanje.
Oglej si celoten članek

Če Anton Maglica, poslovnež iz Kozine in direktor Veletekstila, v dveh letih zagreši še kakšno kaznivo dejanje, bo moral nemudoma odslužiti eno leto in dva meseca zapora. Višji sodniki so namreč potrdili sodbo ljubljanskih sodnikov, ki so Maglici pred enim letom naložili tolikšno pogojno kazen, ker je poslovnež Mestno občino Ljubljana (MOL) poskušal oškodovati za skoraj 98 tisoč evrov.

Odvetnica s ponaredki

Sodniki so presodili, da je Maglica avgusta 2001 na MOL prek pravne pooblaščenke Tatjane Pečar posredoval ponarejeno pogodbo in lažno potrdilo o plačilu nakupa dveh stanovanj v središču Ljubljane. “Ta nepremičnina je bila takrat last MOL, saj kupoprodajna pogodba nikoli ni bila sklenjena. Maglica je lažno navajal, da je nepremičnini kupil, ob tem pa je od MOL želel pridobiti takšen izvod kupoprodajne pogodbe, na podlagi katere bi v njihovo škodo v zemljiški knjigi vpisal vknjižbo svoje lastninske pravice," izhaja iz obrazložitve sodbe. Maglica se na domačem naslovu v Kozini na telefonske klice ni odzival, prav tako ne Pečarjeva.

Ta naj neuradno niti ne bi vedela, da je na MOL po faksu poslala ponarejeno pogodbo in pri tem pozivala, naj jim izročijo originalni izvod, ker da ima Maglica zgolj kopijo. "Sam je vse dobesedno zrežiral, da bi pridobil takšen izvod kupoprodajne pogodbe. Celo dopis, ki naj bi ga že leta 2000 prejel z MOL, je ponaredil," menijo sodniki.

Tožilci ga niso preganjali
Ko so na MOL odkrili, da je pogodba o nakupu stanovanju lažna in da niso kupnine nikoli prejeli, so Maglico naznanili policiji in tožilstvu. “Ker je bila kazenska ovadba zavrnjena, je MOL zoper njega vložila obtožnico kot nadomestni tožilec, na podlagi česar so Maglici začeli soditi," pojasnjuje pravni pooblaščenec MOL Gorazd Fišer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.