Slovenija
287 ogledov

"Vse je sam zrežiral!"

Stanovanji v tej stavbi sredi Ljubljane je Maglica poskušal prepisati nase, ne d Žurnal24 main
Goljufija. Direktor Veletekstila ponaredil potrdilo, da je kupil stanovanje.

Če Anton Maglica, poslovnež iz Kozine in direktor Veletekstila, v dveh letih zagreši še kakšno kaznivo dejanje, bo moral nemudoma odslužiti eno leto in dva meseca zapora. Višji sodniki so namreč potrdili sodbo ljubljanskih sodnikov, ki so Maglici pred enim letom naložili tolikšno pogojno kazen, ker je poslovnež Mestno občino Ljubljana (MOL) poskušal oškodovati za skoraj 98 tisoč evrov.

Odvetnica s ponaredki

Sodniki so presodili, da je Maglica avgusta 2001 na MOL prek pravne pooblaščenke Tatjane Pečar posredoval ponarejeno pogodbo in lažno potrdilo o plačilu nakupa dveh stanovanj v središču Ljubljane. “Ta nepremičnina je bila takrat last MOL, saj kupoprodajna pogodba nikoli ni bila sklenjena. Maglica je lažno navajal, da je nepremičnini kupil, ob tem pa je od MOL želel pridobiti takšen izvod kupoprodajne pogodbe, na podlagi katere bi v njihovo škodo v zemljiški knjigi vpisal vknjižbo svoje lastninske pravice," izhaja iz obrazložitve sodbe. Maglica se na domačem naslovu v Kozini na telefonske klice ni odzival, prav tako ne Pečarjeva.

Ta naj neuradno niti ne bi vedela, da je na MOL po faksu poslala ponarejeno pogodbo in pri tem pozivala, naj jim izročijo originalni izvod, ker da ima Maglica zgolj kopijo. "Sam je vse dobesedno zrežiral, da bi pridobil takšen izvod kupoprodajne pogodbe. Celo dopis, ki naj bi ga že leta 2000 prejel z MOL, je ponaredil," menijo sodniki.

Tožilci ga niso preganjali
Ko so na MOL odkrili, da je pogodba o nakupu stanovanju lažna in da niso kupnine nikoli prejeli, so Maglico naznanili policiji in tožilstvu. “Ker je bila kazenska ovadba zavrnjena, je MOL zoper njega vložila obtožnico kot nadomestni tožilec, na podlagi česar so Maglici začeli soditi," pojasnjuje pravni pooblaščenec MOL Gorazd Fišer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.