'Vse je velika laž!'

Foto: Žurnal24 "Gospod Frangež, vam ni nerodno, da ste še poslanec, pa se derete čez mizo? Dvig
Tožba. Od Franca Kanglerja zahteva odškodnino. Župan je zgrožen.
Oglej si celoten članek

Viktor Premk iz Ljubljane trdi, da ga je leta 2003 mariborski župan Franc Kangler omamil z električnim paralizatorjem in ga močno pretepel. Premk tako od župana zahteva 15 tisoč evrov odškodnine. Na včerajšnji prvi obravnavi v pravdnem postopku mariborskega okrožnega sodišča pa Kanglerja ni bilo, saj je bil službeno odsoten – bil je na postavitvi stebra nove vzpenjače. Kangler nam je v telefonskem pogovoru prizadeto pojasnil, da je vse skupaj ena velika izmišljotina.

 Udaril naj bi ga 25-krat
Premk je pojasnil, da je pred leti posodil denar Valentini Jerina. Ta naj mu denarja ne bi vrnila, zato se je po posredovanju njenega moža Miquela Pannesa z njo sestal v Grand hotelu Union. Na sestanek naj bi dolžnica pripeljala tudi moža in dva neznanca, ki sta se predstavila za njena znanca. Eden naj bi se predstavil za Tineta, za katerega Premk trdi, da je bil Franc Kangler. Ker do dogovora o vračilu ni prišlo, se je Premk odpeljal, neznanca pa sta mu sledila. Pozneje naj bi mu razbila avtomobilsko šipo in ga pretepla. “Tine” naj bi ga udaril 25-krat. Premk je zadevo prijavil policiji. Ko pa je tožilstvo po njegovih besedah odstopilo od pregona, je sam prevzel vlogo tožilca in na posnetkih hotelske kamere prepoznal Franca Kanglerja.

Volitve v ozadju?
“Presenečen sem, da si lahko nekdo izmisli take neumnosti, kot jih Premk govori na sodišču. To je vse izmišljeno in velika laž. Zakaj bi se predstavljal kot Tine, če pa sem javna oseba in me vsi poznajo, od leta 1996 sem bil državni poslanec,” odgovarja mariborski župan Franc Kangler. O ozadju pa Kangler zgolj ugiba. “Res ne vem, mogoče so v ozadju volitve, tega ne bom izključil.” Zoper Kanglerja v tej zadevi ne teče noben kazenski postopek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.