Vse ni odvisno od financ

Foto: Žurnal24 Izvedba otroških delavnic trenutno ni mogoča, je pa v idejnem osnutku nove zgrad
Nova lokacija akvarija je znana. Razmere na oddelku terarija v stari stavbi vznemirjajo.
Oglej si celoten članek

Nov, dobrih 1.500 kvadratnih metrov velik akvarij-terarij naj bi zaživel v severozahodnem predelu Mestnega parka, ob Trubarjevi ulici pod Mestnim vrhom. O lokaciji, zaradi katere bi porušili javno stranišče in prostore okrajne zveze tabornikov, bo danes odločal mestni svet. Kljub obetavnim napovedim pa ne utihnejo očitki o pomanjkljivostih na oddelku zdajšnjega terarija.

Bralec Aleš Lubej, sicer velik ljubitelj kač in plazilcev, pravi: “Ne samo da se živalim ne pomaga pri parjenju in levitvi – velikokrat je v akvarijih opaziti iztrebke.” Branko Kolar, ki že 26 let vodi akvarij, odgovarja: “Živali so oskrbljene po najboljših močeh treh vzdrževalcev. Ker pa zaradi varnosti oskrbovalna dela opravljamo zjutraj in zvečer, se čez dan lahko opazi iztrebek ali levek,” pojasnjuje Kolar in zanika, da imajo skupaj živali, ki se v naravi ne prenašajo. “Ne spomnim se, da bi se živali žrle med seboj. Izjema so kače, ki se hranijo izključno z drugimi kačami in kuščarji in jim takšno hrano tudi dajemo.”

Pomanjkljivi opisi
Lubej se obregne tudi ob tablice na terarijih: “Opisi na njih so pomanjkljivi, pobarvane so cele celine, nikjer ni logotipa ustanove.”

Kolar na očitke odgovarja: “Za večino obiskovalcev ni bistveno, iz katere države natančno žival izvira, zato so označene le celine, logotip ustanove pa na tablici o živali ni primeren,” in doda, da se s takimi obtožbami ni srečal prvič. “A ko sem bil pred časom povabljen k podžupanu, da z bralcem sedemo za isto mizo, je bralec to odklonil, kar je zahrbtno dejanje,” konča Kolar, medtem pa Lubej pravi: “Kolar ima precej masla na glavi.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.