Slovenija
5 ogledov

Vse ni odvisno od financ

Izvedba otroških delavnic trenutno ni mogoča, je pa v idejnem osnutku nove zgrad Žurnal24 main
Nova lokacija akvarija je znana. Razmere na oddelku terarija v stari stavbi vznemirjajo.

Nov, dobrih 1.500 kvadratnih metrov velik akvarij-terarij naj bi zaživel v severozahodnem predelu Mestnega parka, ob Trubarjevi ulici pod Mestnim vrhom. O lokaciji, zaradi katere bi porušili javno stranišče in prostore okrajne zveze tabornikov, bo danes odločal mestni svet. Kljub obetavnim napovedim pa ne utihnejo očitki o pomanjkljivostih na oddelku zdajšnjega terarija.

Bralec Aleš Lubej, sicer velik ljubitelj kač in plazilcev, pravi: “Ne samo da se živalim ne pomaga pri parjenju in levitvi – velikokrat je v akvarijih opaziti iztrebke.” Branko Kolar, ki že 26 let vodi akvarij, odgovarja: “Živali so oskrbljene po najboljših močeh treh vzdrževalcev. Ker pa zaradi varnosti oskrbovalna dela opravljamo zjutraj in zvečer, se čez dan lahko opazi iztrebek ali levek,” pojasnjuje Kolar in zanika, da imajo skupaj živali, ki se v naravi ne prenašajo. “Ne spomnim se, da bi se živali žrle med seboj. Izjema so kače, ki se hranijo izključno z drugimi kačami in kuščarji in jim takšno hrano tudi dajemo.”

Pomanjkljivi opisi
Lubej se obregne tudi ob tablice na terarijih: “Opisi na njih so pomanjkljivi, pobarvane so cele celine, nikjer ni logotipa ustanove.”

Kolar na očitke odgovarja: “Za večino obiskovalcev ni bistveno, iz katere države natančno žival izvira, zato so označene le celine, logotip ustanove pa na tablici o živali ni primeren,” in doda, da se s takimi obtožbami ni srečal prvič. “A ko sem bil pred časom povabljen k podžupanu, da z bralcem sedemo za isto mizo, je bralec to odklonil, kar je zahrbtno dejanje,” konča Kolar, medtem pa Lubej pravi: “Kolar ima precej masla na glavi.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.