"Vsi bi se vozili 130 km/h"

Foto: Bralec
Foto: Bralka
"Ali imajo plužne službe fraj vikend", se priduša bralec nad cestami okoli Maribora in Koroškem. Drug bralec trdi, da na avtocesti med Mursko Soboto in Slovensko Bistrico kljub snegu na cestišču ni videl pluga. Na Prometno informacijskem centru mirijo: pač nismo avgusta, počakati je treba, da vsaj neha snežiti.
Oglej si celoten članek

"Ceste na Koroškem in mariborskem so katastrofalne. Sramota, ni čudno, da se  je danes zgodilo veliko prometnih nesreč!" je sporočil bralec Vanja. Voznik tovornjaka na poti proti Ljubljani pa pravi, da je na pomurski in štajerski avtocesti veliko snega, a ni videl nobene zimske službe.

O vremenskih razmerah po Sloveniji več TUKAJ.

"Seveda so na terenu," so nam zagotovili na Prometno-informacijskem centru. Čeprav pravila določajo, da se začne plužiti šele pri desetih centimetrih snega na cestišču, so začeli s pluženjem že prej. "Težava je, ker posipanje s soljo ne učinkuje zaradi izredno nizkih temperatur in zato sneg ostaja na cestišču, sol namreč deluje le do okoli -5 stopinj Celzija. Dodatno zamete ustvarja še veter. Razmere se bodo izboljšale šele, ko bo prenehalo snežiti in bodo delavci cestnih služb še enkrat vse preplužili. Vozniki pa se morajo do takrat prilagoditi zimskim razmeram. Po kamerah sodeč so na cestah kljub snegu na cestišču dobro vidne kolesnice," pravijo na PIC, kjer so tudi sami prejeli številne klice s pritožbami s štajerskega konca, z dolenjskega, kjer so razmere na cesti podobne ali še bolj ostre, pa nobenega.

"Vsi bi se radi peljali 130 kilometrov na uro, a dokler sneži, to ne bo šlo, saj nismo avgusta," so še dodali.

Višina snežne odeje, 4. 2. ob 19. uri (Vir: ARSO)


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 22:44 9. Februar 2012.

    Iz tvojega komentarja sklepam po govorici,da si doma južno od austrijsko slovenske meje:)

  • 10:35 5. Februar 2012.

    ja pol pa dajte zimske gume gor..

  • 10:33 5. Februar 2012.

    in kaj je zdaj tu problem!?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.