Vsi ministri delili nagrade

Foto: Žurnal24grafika Nagrade Foto: Žurnal24grafika Deset najbolj nagrajevanih
Razkrivamo. To, da v javni upravi ni več variabilnega dela k plači (nagrad), ne drži. Številke. Samo ministri in šef policije skupaj so v pol leta razdelili za 1,5 milijona evrov dodatkov.
Oglej si celoten članek

Prav vsi Pahorjevi ministri (razen finančnika Franca Križaniča) so uslužbencem tudi letos ob plači izplačevali dodatke za “povečan obseg dela”. Pri gospodarski ministrici Darji Radić, kjer smo zaradi neuradnih informacij o precejšnjih dodatkih k plačam začeli raziskovati, je te priboljške med 600 in 700 evri bruto (in to vsak oziroma skoraj vsak mesec) prejemalo več uslužbencev. Eno dodatno bruto plačo (tri tisoč evrov) sta zaradi “več dela” v pol leta tako zaslužila Ivan Govše, šef pravne službe, in podsekretar Gorazd Kovačič.

Rekorderka pri Golobiču
A pri Radićevi nikakor niso bili najradodarnejši. Najbolje plačanega uslužbenca iz naslova dodatkov za povečan obseg dela najdemo pri Gregorju Golobiču. Mihaela Novak Kolenko, ki dela v kabinetu ministra, je poleg plače v prvih šestih mesecih dobila 4.240 evrov bruto.

Največ dodatnega dela, sodeč po številkah, ki so jih poslala ministrstva, so v prvih šestih mesecih imeli v policiji in vojski. Katarina Kresal je tako za dodatke (skupaj s policijo) namenila skoraj pol milijona, Ljubica Jelušič skoraj 400 tisoč evrov.

Deloholiki v kabinetih
Podatki kažejo še, da nekateri ministri dodatke delijo veliko uslužbencem (Kresalova), drugi pa ozkemu krogu. Pri Roku Žarniću so tako v pol leta razdelili le dobrih 11 tisočakov bruto (enako varčni so bili še pri Zalarju), a večino kar v kabinetu. Klemen Grebenšek, bivši SCT-jevec, zdaj pa sekretar v kabinetu Žarnića, je dobil dodatnih 3.628 evrov bruto, podsekretar dva tisočaka, tajnica v kabinetu pa 1.726 evrov bruto. Na splošno je med vsemi, ki po ministrstvih največ dobijo za povečan obseg dela, skoraj polovica zaposlenih v ministrskih kabinetih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • jst
    11:38 29. Junij 2011.

    država je še enkrat dokazala koko nujno potrebujemo pokojninsko reformo.<br />Sicer me pa zanima kaj naredijo med tem tako imenovanim …

  • 11:28 29. Junij 2011.

    Če smo v totalni riti, od kod torej denar za takšne dodatke. In če smo res zavozili, pa naredimo uravnilovko …

  • 10:45 29. Junij 2011.

    Sej jih bo, na naslednjh volitvah bodo vsi tako OUT da jih tudi v koalicijo ne bo hotel noben, zakaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.