Slovenija
272 ogledov

Vsi ministri delili nagrade

Nagrade
1/2
Žurnal24grafika
Razkrivamo. To, da v javni upravi ni več variabilnega dela k plači (nagrad), ne drži. Številke. Samo ministri in šef policije skupaj so v pol leta razdelili za 1,5 milijona evrov dodatkov.

Prav vsi Pahorjevi ministri (razen finančnika Franca Križaniča) so uslužbencem tudi letos ob plači izplačevali dodatke za “povečan obseg dela”. Pri gospodarski ministrici Darji Radić, kjer smo zaradi neuradnih informacij o precejšnjih dodatkih k plačam začeli raziskovati, je te priboljške med 600 in 700 evri bruto (in to vsak oziroma skoraj vsak mesec) prejemalo več uslužbencev. Eno dodatno bruto plačo (tri tisoč evrov) sta zaradi “več dela” v pol leta tako zaslužila Ivan Govše, šef pravne službe, in podsekretar Gorazd Kovačič.

Rekorderka pri Golobiču
A pri Radićevi nikakor niso bili najradodarnejši. Najbolje plačanega uslužbenca iz naslova dodatkov za povečan obseg dela najdemo pri Gregorju Golobiču. Mihaela Novak Kolenko, ki dela v kabinetu ministra, je poleg plače v prvih šestih mesecih dobila 4.240 evrov bruto.

Največ dodatnega dela, sodeč po številkah, ki so jih poslala ministrstva, so v prvih šestih mesecih imeli v policiji in vojski. Katarina Kresal je tako za dodatke (skupaj s policijo) namenila skoraj pol milijona, Ljubica Jelušič skoraj 400 tisoč evrov.

Deloholiki v kabinetih
Podatki kažejo še, da nekateri ministri dodatke delijo veliko uslužbencem (Kresalova), drugi pa ozkemu krogu. Pri Roku Žarniću so tako v pol leta razdelili le dobrih 11 tisočakov bruto (enako varčni so bili še pri Zalarju), a večino kar v kabinetu. Klemen Grebenšek, bivši SCT-jevec, zdaj pa sekretar v kabinetu Žarnića, je dobil dodatnih 3.628 evrov bruto, podsekretar dva tisočaka, tajnica v kabinetu pa 1.726 evrov bruto. Na splošno je med vsemi, ki po ministrstvih največ dobijo za povečan obseg dela, skoraj polovica zaposlenih v ministrskih kabinetih.

Komentarjev 10
  • jst 11:38 29.junij 2011.

    država je še enkrat dokazala koko nujno potrebujemo pokojninsko reformo.Sicer me pa zanima kaj naredijo med tem tako imenovanim povečanim obsegom dela, ker še zmeraj je dolg čedalje večiji država pa u 3 pm. V tej državi ne ...prikaži več more pomoje tud Janša narediti več malce reda temveč le KALAŠNIKdo tedaj pa bo kakor je

  • VERITA 11:28 29.junij 2011.

    Če smo v totalni riti, od kod torej denar za takšne dodatke. In če smo res zavozili, pa naredimo uravnilovko tako dolgo, da bomo izplavali. Če je potrebno zategniti pasove, si jih bomo vsi, brez izjeme, da rešimo državo propada. ...prikaži več. Rešiti pa se moramo tudi nesposobnežev in privilegirancev.Kje si Janša, pridi že in naredi red v tej nepošteni in nepravni državi.

  • allstarr111 10:45 29.junij 2011.

    Sej jih bo, na naslednjh volitvah bodo vsi tako OUT da jih tudi v koalicijo ne bo hotel noben, zakaj misliš da je zares odšel ? Ker misli da si bo tako pridobil glasove, češ narod bo rekel ja ta ...prikaži več pa je OK ni hotel biti več tam ker se ni strinjal z njihovo politiko.