Vsi so za Radićevo

Foto: Žurnal24 Ministrica je pojasnila, da je vlada v boju zoper plačilno nedisciplino v pretek
Resorni odbor je brez glasu proti potrdil kandidaturo Darje Radić za novo gospodarsko ministrico.
Oglej si celoten članek

Člani državnozborskega odbora za gospodarstvo so z devetimi glasovi za in nobenim proti Radićevo ocenili kot primerno kandidatko za gospodarsko ministrico. Končno besedo pa bodo imeli poslanci na petkovi izredni seji.

Če bo potrjena, bo ministrski stolček po odhodu Mateja Lahovnika zapolnjen še pred počitnicami, ki se začnejo konec tedna.

Predsednik vlade Borut Pahor je Radićevo predlagal v ponedeljek. Kot je pojasnil, se je za odstop odločil, ker ni želel, da se celotna slovenska javnost po njegovem izstopu iz stranke Zares dneve in dneve ukvarja s tem, ali ostaja na ministrskem položaju.

Radićeva je ob predstavitvi dejala, da bo v primeru potrditve nadaljevala z delom, ki ga je začrtala z odstopljenim ministrom Lahovnikom. Vidi se v vlogi "ambasadorke gospodarstva", zato bo njen glavni cilj spodbuditi razvoj in izboljšati konkurenčnost gospodarstva.

Izbira ženskih članic Zaresa ima podporo v koalicijskih strankah, v opoziciji pa ji očitajo predvsem, da je v politiki popolnoma neznano ime. Sprememb si tudi ne obetajo pri reševanju gospodarske krize, pri kateri je, kot menijo, vlada do zdaj popolnoma odpovedala. Član odbora za gospodarstvo iz SDS Andrej Vizjak je glede podpore kandidatki dejal: "To je odvisno od njenih odgovorov na naša vprašanja, ampak podpora tej kandidatki je stvar koalicije ne opozicije."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.