Slovenija
18 ogledov

Vsi so za Radićevo

Ministrica je pojasnila, da je vlada v boju zoper plačilno nedisciplino v pretek Žurnal24 main
Resorni odbor je brez glasu proti potrdil kandidaturo Darje Radić za novo gospodarsko ministrico.

Člani državnozborskega odbora za gospodarstvo so z devetimi glasovi za in nobenim proti Radićevo ocenili kot primerno kandidatko za gospodarsko ministrico. Končno besedo pa bodo imeli poslanci na petkovi izredni seji.

Če bo potrjena, bo ministrski stolček po odhodu Mateja Lahovnika zapolnjen še pred počitnicami, ki se začnejo konec tedna.

Predsednik vlade Borut Pahor je Radićevo predlagal v ponedeljek. Kot je pojasnil, se je za odstop odločil, ker ni želel, da se celotna slovenska javnost po njegovem izstopu iz stranke Zares dneve in dneve ukvarja s tem, ali ostaja na ministrskem položaju.

Radićeva je ob predstavitvi dejala, da bo v primeru potrditve nadaljevala z delom, ki ga je začrtala z odstopljenim ministrom Lahovnikom. Vidi se v vlogi "ambasadorke gospodarstva", zato bo njen glavni cilj spodbuditi razvoj in izboljšati konkurenčnost gospodarstva.

Izbira ženskih članic Zaresa ima podporo v koalicijskih strankah, v opoziciji pa ji očitajo predvsem, da je v politiki popolnoma neznano ime. Sprememb si tudi ne obetajo pri reševanju gospodarske krize, pri kateri je, kot menijo, vlada do zdaj popolnoma odpovedala. Član odbora za gospodarstvo iz SDS Andrej Vizjak je glede podpore kandidatki dejal: "To je odvisno od njenih odgovorov na naša vprašanja, ampak podpora tej kandidatki je stvar koalicije ne opozicije."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.