Vstop s prstnim odtisom ni sporen

Foto: Žurnal24 S pomočjo posebne naprave se prstni odtis shrani na zapestnico, ki postane last
ŠUS Eurofitness. Uvajajo identifikacijo članov na podlagi prstnih odtisov, ki pa jih fitnes ne hrani.
Oglej si celoten članek

Vstop. "Sistem deluje tako, da našim članom s pomočjo posebne naprave vzamemo prstni odtis, ga pretvorimo v tako imenovani 'template' in shranimo na zapestnico, ki postane njegova last. Ko posameznik obišče fitnes, odčita svoj prstni odtis in hkrati prisloni zapestnico k napravi – če se ujemata, lahko vstopi," je o novem sistemu identifikacije članov fitnesa povedal direktor ŠUS Eurofitnessa, Gregor Pečovnik.

Dodal je, da je prstni odtis shranjen izključno na zapestnici in nikakor ne tudi na čitalcu. Da zadeva ni sporna, je potrdil tudi informacijski pooblaščenec Andrej Tomšič.

Prstni odtis je ves čas shranjen le na zapestnici, tako imajo člani biometrični podatek ves čas pri sebi. ŠUS Eurofitness tako z izvajanjem teh ukrepov ne postane upravljavec nobene zbirke osebnih podatkov," je komentiral in opozoril, da konkretnega stališča ni primerno posploševati na druge okoliščine, prostore in namene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.