Slovenija
21 ogledov

Vstop s prstnim odtisom ni sporen

S pomočjo posebne naprave se prstni odtis shrani na zapestnico, ki postane last Žurnal24 main
ŠUS Eurofitness. Uvajajo identifikacijo članov na podlagi prstnih odtisov, ki pa jih fitnes ne hrani.

Vstop. "Sistem deluje tako, da našim članom s pomočjo posebne naprave vzamemo prstni odtis, ga pretvorimo v tako imenovani 'template' in shranimo na zapestnico, ki postane njegova last. Ko posameznik obišče fitnes, odčita svoj prstni odtis in hkrati prisloni zapestnico k napravi – če se ujemata, lahko vstopi," je o novem sistemu identifikacije članov fitnesa povedal direktor ŠUS Eurofitnessa, Gregor Pečovnik.

Dodal je, da je prstni odtis shranjen izključno na zapestnici in nikakor ne tudi na čitalcu. Da zadeva ni sporna, je potrdil tudi informacijski pooblaščenec Andrej Tomšič.

Prstni odtis je ves čas shranjen le na zapestnici, tako imajo člani biometrični podatek ves čas pri sebi. ŠUS Eurofitness tako z izvajanjem teh ukrepov ne postane upravljavec nobene zbirke osebnih podatkov," je komentiral in opozoril, da konkretnega stališča ni primerno posploševati na druge okoliščine, prostore in namene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.