Vzpenjača na ljubljanski grad se je pokvarila

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Včeraj pozno popoldne se je na spodnji postaji ustavila tirna vzpenjača na Ljubljanski grad. Napako na elektro opremi so zaposleni s pomočjo proizvajalca iz Švice začeli takoj odpravljati, jim napake še vedno ni uspelo odpraviti.
Oglej si celoten članek

"Kljub delu preko noči, napake nismo uspeli odpraviti, domači in tuji strokovnjaki z delom nadaljujejo danes," so sporočili z ljubljanskega gradu.

V sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom je s Krekovega trga do gradu in obratno začel voziti avtobus, tako da je bil obiskovalcem gradu zagotovljen nadomestni prevoz. 

Foto: Jure Tomc Vzpenjača na ljubljanski grad. Avtobus bo vozil do ponovnega začetka obratovanja vzpenjače in sicer vsakih na 10 minut, kot je siceršnji vozni red vzpenjače. 

Leto 2015 rekordno  

Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad je sicer v letu 2015 prepeljala največ potnikov do sedaj; 348.253. 

PREBERITE ŠE:

"Za zagotavljanje varnega obratovanja napravo dnevno, tedensko, mesečno in letno pregledujemo upravljavec, inšpekcijske službe in strokovne institucije, skladno z žičničarsko zakonodajo," še poudarjajo upravljalci na ljubljanskem gradu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.