Slovenija
167 ogledov

Vzpenjača na ljubljanski grad se je pokvarila

ljubljana 27.08.08 vzpenjaca, mesto Ljubljana; foto:Sasa Despot Saša Despot
Včeraj pozno popoldne se je na spodnji postaji ustavila tirna vzpenjača na Ljubljanski grad. Napako na elektro opremi so zaposleni s pomočjo proizvajalca iz Švice začeli takoj odpravljati, jim napake še vedno ni uspelo odpraviti.

"Kljub delu preko noči, napake nismo uspeli odpraviti, domači in tuji strokovnjaki z delom nadaljujejo danes," so sporočili z ljubljanskega gradu.

V sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom je s Krekovega trga do gradu in obratno začel voziti avtobus, tako da je bil obiskovalcem gradu zagotovljen nadomestni prevoz. 

Vzpenjača na ljubljanski grad. | Avtor: Jure Tomc Jure Tomc
Avtobus bo vozil do ponovnega začetka obratovanja vzpenjače in sicer vsakih na 10 minut, kot je siceršnji vozni red vzpenjače. 

Leto 2015 rekordno  

Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad je sicer v letu 2015 prepeljala največ potnikov do sedaj; 348.253. 

PREBERITE ŠE:

"Za zagotavljanje varnega obratovanja napravo dnevno, tedensko, mesečno in letno pregledujemo upravljavec, inšpekcijske službe in strokovne institucije, skladno z žičničarsko zakonodajo," še poudarjajo upravljalci na ljubljanskem gradu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.