Vzrok razhoda je "skrhano zaupanje"

Foto: Katarina Pernat
Foto: Katarina Pernat
Nova KBM. Kovačiču odpravnina šestih plač – 75 tisoč evrov. Plos že sestavlja ekipo.
Oglej si celoten članek

"Glede na to, da vsak delavec, ki prekine delovno razmerje, praviloma dobiva odpravnino, ne vem, zakaj bi bil jaz pred zakonom drugačen," je Matjaž Kovačič, od 1. januarja bivši predsednik uprave Nove KBM, odgovoril na vprašanje, ali se mu zdi higienično, da sprejme odpravnino.

O stanovanjih pa nič

Spomnimo, Kovačič se je v sredo z nadzorniki dogovoril za sporazumno prekinitev delovnega razmerja v drugi največji slovenski banki. Kot je pojasnil prvi nadzornik Dušan Jovanovič, so se za to odločili zaradi "skrhanega medsebojnega zaupanja", konkretnejših izjav pa nista želela podati.
Kovačič, ki dobi za popotnico šest plač, in sicer 75 tisoč evrov, ni želel izdati, kam odhaja, pojasnil je le, da si bo najprej vzel "nekaj časa zase". Na vprašanja glede domnevno spornega nakupa stanovanj prek Konstruktorja Kovačič ni želel odgovarjati.

Kovačiča bo na prvi dan v letu zamenjal dosedanji član uprave Andrej Plos, ki ima mandat tudi za sestavo nove uprave. Ekipo naj bi sestavil v prvi polovici januarja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.