Slovenija
58 ogledov

Vzrok razhoda je "skrhano zaupanje"

NKBM Matjaž Kovačič Katarina Pernat
Nova KBM. Kovačiču odpravnina šestih plač – 75 tisoč evrov. Plos že sestavlja ekipo.

"Glede na to, da vsak delavec, ki prekine delovno razmerje, praviloma dobiva odpravnino, ne vem, zakaj bi bil jaz pred zakonom drugačen," je Matjaž Kovačič, od 1. januarja bivši predsednik uprave Nove KBM, odgovoril na vprašanje, ali se mu zdi higienično, da sprejme odpravnino.

O stanovanjih pa nič

Spomnimo, Kovačič se je v sredo z nadzorniki dogovoril za sporazumno prekinitev delovnega razmerja v drugi največji slovenski banki. Kot je pojasnil prvi nadzornik Dušan Jovanovič, so se za to odločili zaradi "skrhanega medsebojnega zaupanja", konkretnejših izjav pa nista želela podati.
Kovačič, ki dobi za popotnico šest plač, in sicer 75 tisoč evrov, ni želel izdati, kam odhaja, pojasnil je le, da si bo najprej vzel "nekaj časa zase". Na vprašanja glede domnevno spornega nakupa stanovanj prek Konstruktorja Kovačič ni želel odgovarjati.

Kovačiča bo na prvi dan v letu zamenjal dosedanji član uprave Andrej Plos, ki ima mandat tudi za sestavo nove uprave. Ekipo naj bi sestavil v prvi polovici januarja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.