Slovenija
30 ogledov

Neuradno: Kovačič odhaja iz NKBM

Matjaž Kovačič IFP
Neuradno naj bi s 1. januarjem prenehal mandat predsedniku uprave Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) Matjažu Kovačiču.

Na NKBM informacij uradno še niso potrdili, več bo znanega po končani seji nadzornikov.

Nadzorni svet druge največje državne banke na današnji seji obravnava tekoče poslovanje banke, čeprav tega formalno ni bilo na dnevnem redu, pa so nadzorniki zagotovo zahtevali tudi dodatna pojasnila v zvezi z domnevno spornimi posli banke oziroma predsednika njene uprave Matjaža Kovačiča s propadlim mariborskim gradbincem Konstruktorjem.

O morebitnem odhodu Kovačiča z vrha banke so nekateri mediji pisali že pretekli teden, pri tem pa kot razloge navajali tudi omenjene posle. Prvi mož NKBM naj bi namreč svoje nekdanje stanovanje leta 2009 za 300 tisoč evrov prodal podjetju Prava pot, to pa je za nakup najelo nepovratno posojilo pri Konstruktorju, ki je danes v stečaju. Ta, sicer pomemben komitent NKBM, denarja, ki ga je namenil za financiranje nakupa stanovanja, nikoli ni dobil nazaj.

Rezultati revizije znani februarja

Banka Slovenije na zahtevo Agencije za upravljanje kapitalskih naložb medtem izvaja revizijo, ki naj bi bila zaključena predvidoma februarja. Ta naj bi med drugim vključevala posle med skupino NKBM in nekaterimi nekdanjimi člani nadzornega sveta, tudi donedavnega predsednika in dolgoletnega prvega moža Taluma Danila Topleka, pa tudi vse večje nepremičninske posle.

Komentarjev 1
  • erikkk 18:42 07.december 2011.

    Kako visoka bo kaj odpravnina v tem primeru ??