Slovenija
15 ogledov

Pahor: "Neprijetno za vse nas"

Predsednik SD Borut Pahor. Boštjan Tacol
Pahor obžaluje, da so se bonitetne ocene za Slovenijo znižale, vendar to po njegovih besedah ni presenečenje.

"Takrat (v kampanji pred referendumom o pokojninski reformi, op. p.) sem ljudi, ki so se udeležili referenduma, opozoril, da bo zavrnitev pokojninske reforme definitivno signal, da je reformna sposobnost države šibka in da bo to vplivalo na bonitetno oceno, tako države kot bank," je danes dejal predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Borut Pahor, ki znižanje bonitetne ocene obžaluje.

Bonitetne hiše nam delijo minuse

Bonitetno oceno Slovenije je prejšnji petek najprej za eno stopnjo znižala bonitetna agencija Moody's, ob tem pa opozorila na morebitno nadaljnje znižanje bonitete. V torek je Moody's znižal tudi bonitetno oceno Slovenske izvozne in razvojne banke (SID banka) ter bonitetne ocene obveznic SID banke, Nove Ljubljanske banke (NLB) in Abanke Vipa.

V sredo je bonitetno oceno Slovenije prav tako za eno stopnjo znižala še agencija Fitch, dan kasneje pa je znižanje ocen s strani iste hiše doletelo še sedem slovenskih bank – NLB, Novo Kreditno banko Maribor (NKBM), Abanko Vipa, Gorenjsko banko, Banko Celje, Probanko in Banko Koper; slednja ni utrpela znižanja dolgoročne bonitetne ocene, ampak ene od delnih ocen. 

Komentarjev 2
  • privat 12:07 20.oktober 2011.

    kako da ga to nepreseneča...pa on je vodil vlado...??'to je izraz njegovega dela , pa ga nepreseneča?? kaj se je zavedal svojega nedela?'

  • 1111 20:47 30.september 2011.

    ...ma lepo vas prosim, neka muda ocenjujejo boniteto...kakšno??? do sedaj je bilo vse ok???...kar na enkrat???? ja ja....