Walkman bo končno pomahal v slovo

Foto: Žurnal24 (Foto: Sony)
Sonyjev legendarni walkman, ki je vse od leta 1979 zabaval na stotine milijonov ljudi po vsem svetu, se bo končno upokojil. Vojna z digitalnim zapisom je zanj izgubljena.
Oglej si celoten članek

Walkman je v 80. letih spremenil navade ljudi, saj je bilo mogoče po njegovi zaslugi glasbo z avdiokaset poslušati tudi na poti. Sonyjevo napravico so takoj začeli kopirati še drugi proizvajalci zabavne elektronike.

Čeprav so v drugi polovici 90. let mnogi presedlali na prenosne CD-predvajalnike, je walkman še vedno ohranjal visok tržni delež.

Na začetku 21. stoletja pa mu je smrtni udarec zadal Applov iPod, ki je revolucioniral poslušanje glasbe z navezavo na digitalne datoteke MP3.

Walkman je na trgu vseeno vztrajal do danes. A konec je bil neizbežen in Sony je napovedal, da bo aprila prihodnje leto v trgovine poslal zadnjo pošiljko legendarne naprave. Kupci nanje še vedno čakajo v nekaterih predelih Azije in Bližnjega vzhoda, kamor digitalizacija še ni segla. Pri Sonyju privržence "brandnama" tolažijo, da bo ta še naprej živel v telefonih Sony Ericsson.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.