Slovenija
24 ogledov

Walkman bo končno pomahal v slovo

(Foto: Sony) Žurnal24 main
Sonyjev legendarni walkman, ki je vse od leta 1979 zabaval na stotine milijonov ljudi po vsem svetu, se bo končno upokojil. Vojna z digitalnim zapisom je zanj izgubljena.

Walkman je v 80. letih spremenil navade ljudi, saj je bilo mogoče po njegovi zaslugi glasbo z avdiokaset poslušati tudi na poti. Sonyjevo napravico so takoj začeli kopirati še drugi proizvajalci zabavne elektronike.

Čeprav so v drugi polovici 90. let mnogi presedlali na prenosne CD-predvajalnike, je walkman še vedno ohranjal visok tržni delež.

Na začetku 21. stoletja pa mu je smrtni udarec zadal Applov iPod, ki je revolucioniral poslušanje glasbe z navezavo na digitalne datoteke MP3.

Walkman je na trgu vseeno vztrajal do danes. A konec je bil neizbežen in Sony je napovedal, da bo aprila prihodnje leto v trgovine poslal zadnjo pošiljko legendarne naprave. Kupci nanje še vedno čakajo v nekaterih predelih Azije in Bližnjega vzhoda, kamor digitalizacija še ni segla. Pri Sonyju privržence "brandnama" tolažijo, da bo ta še naprej živel v telefonih Sony Ericsson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.