Wikileaks razkriva goro sonyjevih dokumentov

Foto: EPA
Foto: EPA
Wikileaks je javnosti predstavil bazo dokumentov in elektronske pošte, ki so jo hekerji lani odtujil filmski hiši Sony.
Oglej si celoten članek

V Wikileaksovi javno dostopni zbirki naj bi bilo preko 30.000 dokumentov in 173.000 e-pošt iz arhiva Sony Pictures Entertainment, ki je ameriška podružnica japonskega tehnološkega in medijskega giganta Sonya. Nekaj dokumentov - ki naj bi bili občutljivi - pa so pri Wikileaksu še predhodno umaknili pred javnostjo. 

Vsi ti podatki so bili novembra lani že odtujeni Sonyu, za kar pa je ameriška oblast takrat okrivila Severno Korejo, saj se je Sony  takrat pripravljal na primerno predstavitev filma o padcu severnokorejskega diktatorja Kim Joung Una. Severna Koreja je vpletenost zanikala.

Pri Wikileaksu, kjer se borijo za transparentnost, pravijo, da so se za objavo zbirke odločili, ker razkriva ozadje poslovanja multinacionalne korporacije. Sonyjeva arhiv naj bi tako dokazoval, kako močno vezi imajo korporacije z Belo hišo. Po navedbah Wikileaksa naj bi bilo v sonyjevih arhivih okoli sto državniških elektronskih naslovov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.