WikiLeaks.si išče strežnik

Nadgradnja. Primož Vallant pravi, da je treba WikiLeaks lokalizirati in približati ljudem.
Oglej si celoten članek

''Čas je, da WikiLeaks nadgradimo, lokaliziramo in približamo ljudem v vsaki državi na svetu, tudi v Sloveniji. Odločili smo se, da v Sloveniji ne postavimo samo zrcalnega strežnika WikiLeaks s slovensko domeno WikiLeaks.si v slovenskem prevodu, ampak ponudimo celostno enakovredno lokalno storitev,'' pravi Primož Vallant, ustanovitelj neprofitne fundacije Vallant, ki je v začetku decembra registrirala domeno WikiLeaks.si.

Slovenski dokumenti
Vallant dodaja, da je bil slovenski prevod vseh glavnih strani razen depeš in vojaških dnevnikov končan v nedeljo. Še vedno pa nimajo urejenega strežnika; pri tem so naleteli na težave, saj finančnih sredstev za njegovo zagotovitev za zdaj nimajo, pri prošnjah za brezplačno gostovanje doma in v tujini pa so do zdaj vsakič naleteli na gluha ušesa.

''Potrebujemo strežnik in vse bi objavili v enem tednu, a nam ga nihče ne želi dati brezplačno,'' pove Vallant. Trenutno so zato v akciji zbiranja donacij. Želijo tudi vzpostaviti plaftormo za objavljanje slovenskih dokumentov. ''To pomeni, da smo zmožni anonimno in varno sprejemati skrivne dokumente, ki razkrivajo zgoraj navedene nepravilnosti v družbi,'' razloži.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.