Slovenija
36 ogledov

WikiLeaks.si išče strežnik

Nadgradnja. Primož Vallant pravi, da je treba WikiLeaks lokalizirati in približati ljudem.

''Čas je, da WikiLeaks nadgradimo, lokaliziramo in približamo ljudem v vsaki državi na svetu, tudi v Sloveniji. Odločili smo se, da v Sloveniji ne postavimo samo zrcalnega strežnika WikiLeaks s slovensko domeno WikiLeaks.si v slovenskem prevodu, ampak ponudimo celostno enakovredno lokalno storitev,'' pravi Primož Vallant, ustanovitelj neprofitne fundacije Vallant, ki je v začetku decembra registrirala domeno WikiLeaks.si.

Slovenski dokumenti
Vallant dodaja, da je bil slovenski prevod vseh glavnih strani razen depeš in vojaških dnevnikov končan v nedeljo. Še vedno pa nimajo urejenega strežnika; pri tem so naleteli na težave, saj finančnih sredstev za njegovo zagotovitev za zdaj nimajo, pri prošnjah za brezplačno gostovanje doma in v tujini pa so do zdaj vsakič naleteli na gluha ušesa.

''Potrebujemo strežnik in vse bi objavili v enem tednu, a nam ga nihče ne želi dati brezplačno,'' pove Vallant. Trenutno so zato v akciji zbiranja donacij. Želijo tudi vzpostaviti plaftormo za objavljanje slovenskih dokumentov. ''To pomeni, da smo zmožni anonimno in varno sprejemati skrivne dokumente, ki razkrivajo zgoraj navedene nepravilnosti v družbi,'' razloži.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.