Wolf: "Patria? Ne poznam!"

Foto: Žurnal24 Dodatna oprema samo ene patrije naj bi znašala 300 tisoč evrov.
Avstrijsko-kanadski državljan in podjetnik slovenskega rodu Walter Wolf je dejal, da nikakor ni vpleten v posel z oklepniki Patria in da se bo iz Kanade v Evropo vrnil konec meseca.
Oglej si celoten članek
 
 

Nikoli nisem bil pri Patrii in čisto nič je ne poznam.

Walter Wolf

 
Na vprašanje, kaj novica o aretaciji pomeni zanj, je Walter Wolf odgovoril: "To je neumnost, ki se je zgodila. Nič nisem dobil in nihče mi še ničesar ni rekel," je še pojasnil poslovnež.


Kot je znano, je časnik Dnevnik v soboto poročal, da je okrožno sodišče v Helsinkih 14. julija izdalo nalog za pridržanje dveh novih osumljencev v preiskavi prodaje oklepnikov finske Patrie Sloveniji.

Obsojena podkupovanja
Na helsinškem sodišču so za Dnevnik potrdili podatke, da sta osumljena Wolf ter nekdanji zastopnik švicarske podružnice avstrijsko-ameriškega proizvajalca oklepnikov Steyr-Daimler-Pucha Hans Wolfgang Riedl. Oba sta osumljena storitve dveh kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem podkupnin v obdobju med januarjem 2004 in februarjem 2007, Riedla pa finski organi pregona sumijo tudi industrijske špijonaže.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.