Slovenija
33 ogledov

Wolf: "Patria? Ne poznam!"

Dodatna oprema samo ene patrije naj bi znašala 300 tisoč evrov. Žurnal24 main
Avstrijsko-kanadski državljan in podjetnik slovenskega rodu Walter Wolf je dejal, da nikakor ni vpleten v posel z oklepniki Patria in da se bo iz Kanade v Evropo vrnil konec meseca.
 
 

Nikoli nisem bil pri Patrii in čisto nič je ne poznam.

Walter Wolf

 
Na vprašanje, kaj novica o aretaciji pomeni zanj, je Walter Wolf odgovoril: "To je neumnost, ki se je zgodila. Nič nisem dobil in nihče mi še ničesar ni rekel," je še pojasnil poslovnež.


Kot je znano, je časnik Dnevnik v soboto poročal, da je okrožno sodišče v Helsinkih 14. julija izdalo nalog za pridržanje dveh novih osumljencev v preiskavi prodaje oklepnikov finske Patrie Sloveniji.

Obsojena podkupovanja
Na helsinškem sodišču so za Dnevnik potrdili podatke, da sta osumljena Wolf ter nekdanji zastopnik švicarske podružnice avstrijsko-ameriškega proizvajalca oklepnikov Steyr-Daimler-Pucha Hans Wolfgang Riedl. Oba sta osumljena storitve dveh kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem podkupnin v obdobju med januarjem 2004 in februarjem 2007, Riedla pa finski organi pregona sumijo tudi industrijske špijonaže.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.