Yahoo zavrnil ponudbo Microsofta

Foto: Žurnal24 Po poročanju medijev Yahoo ne bo sprejel cene pod 40 dolarjev za delnico.
Spletno podjetje Yahoo je tudi uradno zavrnilo prevzemno ponudbo koncerna Microsoft, ki za Yahoo ponuja 44,6 milijarde dolarjev.
Oglej si celoten članek

S ponudbo, ki predvideva 31 dolarjev za delnico, je družba znatno podcenjena, so sporočili iz družbe Yahoo. Microsoft je ponudbo za Yahoo, s katero želijo zmanjšati premoč družbe Google na področju spletnega iskanja in oglaševanja, predstavil 1. februarja. Ponujenih 31 dolarjev za delnico je sicer za 62 odstotkov preseglo takratno borzno vrednost Yahoojeve delnice, po mnenju analitikov pa bi lahko koncern glede na obsežna sredstva, ki jih ima na razpolago, ponudbo zvišal.

Upravni odbor Yahooja bo nato preveril vse strateške možnosti, so še sporočili iz družbe. Za obrambo pred prevzemom naj bi v koncernu razmišljali tudi o povezovanju z največjim konkurentom Google, omenjajo se tudi možnosti povezovanja s spletnim podjetjem medijskega koncerna Time Warner AOL. Konkurenčne prevzemne ponudbe za zdaj ni na mizi.

Po poročanju medijev Yahoo ne bo sprejel cene pod 40 dolarjev za delnico oziroma 50 milijard dolarjev za koncern.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.