Slovenija
5 ogledov

Yahoo zavrnil ponudbo Microsofta

Po poročanju medijev Yahoo ne bo sprejel cene pod 40 dolarjev za delnico. Žurnal24 main
Spletno podjetje Yahoo je tudi uradno zavrnilo prevzemno ponudbo koncerna Microsoft, ki za Yahoo ponuja 44,6 milijarde dolarjev.

S ponudbo, ki predvideva 31 dolarjev za delnico, je družba znatno podcenjena, so sporočili iz družbe Yahoo. Microsoft je ponudbo za Yahoo, s katero želijo zmanjšati premoč družbe Google na področju spletnega iskanja in oglaševanja, predstavil 1. februarja. Ponujenih 31 dolarjev za delnico je sicer za 62 odstotkov preseglo takratno borzno vrednost Yahoojeve delnice, po mnenju analitikov pa bi lahko koncern glede na obsežna sredstva, ki jih ima na razpolago, ponudbo zvišal.

Upravni odbor Yahooja bo nato preveril vse strateške možnosti, so še sporočili iz družbe. Za obrambo pred prevzemom naj bi v koncernu razmišljali tudi o povezovanju z največjim konkurentom Google, omenjajo se tudi možnosti povezovanja s spletnim podjetjem medijskega koncerna Time Warner AOL. Konkurenčne prevzemne ponudbe za zdaj ni na mizi.

Po poročanju medijev Yahoo ne bo sprejel cene pod 40 dolarjev za delnico oziroma 50 milijard dolarjev za koncern.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.