Youtube z novo aplikacijo za otroke

Foto: EPA
Foto: EPA
Youtube naj bi v ponedeljek izdal novo brezplačno mobilno aplikacijo namenjeno otrokom.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek naj bi Youtube predstavil novo mobilno aplikacijo za androide, ki pa bo namenjena predvsem otrokom mlajšim od 12 let. Usa Today, kjer so si ogledali demo različico aplikacije, poroča, da bo imela aplikacija večje fotografije, da bodo otroci lažje pritisnili na ikono. Možno pa bo tudi glasovno izbiranje.

"Starši so nas neprenehoma ogovarjali, da naj naredimo Youtube primernejši za otroke," je odločitev, zakaj so se odločili za aplikacijo, pojasnil vodja projekta Shimrit Ben-Yair.

Aplikacija tako uvaja tudi zaščito pred neprimernimi vsebinami. Če bo otrok vpisal besedo "sex" mu bo aplikacijo odgovorila, da naj "raje poskusi poiskati kaj drugega". Starši bodo aplikacijo nadzorovali tudi prek nastavitev, ki bodo zaščitene z geslom. Tako bo mogoče nastaviti tudi časovno omejitev, po preteku nastavljenega časa, pa se bo aplikacija ugasnila in je ne bo mogoče uporabljati do novega vpisa gesla.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.