Slovenija
60 ogledov

Youtube z novo aplikacijo za otroke

Youtube EPA
Youtube naj bi v ponedeljek izdal novo brezplačno mobilno aplikacijo namenjeno otrokom.

V ponedeljek naj bi Youtube predstavil novo mobilno aplikacijo za androide, ki pa bo namenjena predvsem otrokom mlajšim od 12 let. Usa Today, kjer so si ogledali demo različico aplikacije, poroča, da bo imela aplikacija večje fotografije, da bodo otroci lažje pritisnili na ikono. Možno pa bo tudi glasovno izbiranje.

"Starši so nas neprenehoma ogovarjali, da naj naredimo Youtube primernejši za otroke," je odločitev, zakaj so se odločili za aplikacijo, pojasnil vodja projekta Shimrit Ben-Yair.

Aplikacija tako uvaja tudi zaščito pred neprimernimi vsebinami. Če bo otrok vpisal besedo "sex" mu bo aplikacijo odgovorila, da naj "raje poskusi poiskati kaj drugega". Starši bodo aplikacijo nadzorovali tudi prek nastavitev, ki bodo zaščitene z geslom. Tako bo mogoče nastaviti tudi časovno omejitev, po preteku nastavljenega časa, pa se bo aplikacija ugasnila in je ne bo mogoče uporabljati do novega vpisa gesla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.