Z akcijo do ohranitve čebel

Foto: Žurnal24 (Foto: Nada Černič Cvetanovski)
Čebelarska zveza Slovenije jutri v Mariboru nadaljuje akcijo Ohranimo čebele. Akcijo, s katero želijo izpostaviti pomen ohranitve čebel, bodo pospremili tudi s peticijo.
Oglej si celoten članek

Kot smo pred časom že poročali, je v zadnjem letu umrla kar četrtina čebeljih družin. Med vzroki je nedvomno neustrezna raba fitofarmacevtskih sredstev (FFS), ki so lahko za čebele izjemno škodljiva.

Od 28. 9. do 2. 10. bo pri nas mednarodni Forum o apiterapiji in kakovosti čebeljih pridelkov, ki se ga bo udeležilo preko 400 strokovnjakov iz vsega sveta.

Tudi zato se je Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) lotila akcije Ohranimo čebele. "S problematiko čebel in čebelarstva ter pomenom ohranitve čebel bi radi seznanili čim širši krog ljudi in jih pozvali k podpisu peticije za ohranitev čebel," so zapisali v sporočilu za javnost. Peticijo je sicer do danes na spletu podpisalo več kot 320 posameznikov.

Prva tovrstna akcija, ki je bila po ocenah ČZS izjemno uspešna, je potekala v Celju. Naslednja akcija bo že jutri, in sicer v Mariboru. Za več informacij bodo na voljo tudi člani Sveta za ohranitev čebel in lokalni čebelarji.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.