Slovenija
18 ogledov

Z akcijo do ohranitve čebel

(Foto: Nada Černič Cvetanovski) Žurnal24 main
Čebelarska zveza Slovenije jutri v Mariboru nadaljuje akcijo Ohranimo čebele. Akcijo, s katero želijo izpostaviti pomen ohranitve čebel, bodo pospremili tudi s peticijo.

Kot smo pred časom že poročali, je v zadnjem letu umrla kar četrtina čebeljih družin. Med vzroki je nedvomno neustrezna raba fitofarmacevtskih sredstev (FFS), ki so lahko za čebele izjemno škodljiva.

Od 28. 9. do 2. 10. bo pri nas mednarodni Forum o apiterapiji in kakovosti čebeljih pridelkov, ki se ga bo udeležilo preko 400 strokovnjakov iz vsega sveta.

Tudi zato se je Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) lotila akcije Ohranimo čebele. "S problematiko čebel in čebelarstva ter pomenom ohranitve čebel bi radi seznanili čim širši krog ljudi in jih pozvali k podpisu peticije za ohranitev čebel," so zapisali v sporočilu za javnost. Peticijo je sicer do danes na spletu podpisalo več kot 320 posameznikov.

Prva tovrstna akcija, ki je bila po ocenah ČZS izjemno uspešna, je potekala v Celju. Naslednja akcija bo že jutri, in sicer v Mariboru. Za več informacij bodo na voljo tudi člani Sveta za ohranitev čebel in lokalni čebelarji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.