Z audijem pijan skozi naselje 106 kilometrov na uro

Foto: A. P. Otroci opozarjajo na omejitev hitrosti
Novomeški prometniki so včeraj zvečer opravljali meritve hitrosti na območju Novega mesta.
Oglej si celoten članek

Na regionalni cesti, kjer je s prometnim znakom hitrost omejena na 50 km/h, so ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A4 avant, ki je vozil 106 km/h. Ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so mu odredili preizkus, ki je pokazal, da je imel 28-letnik v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola.

"Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče," so sporočili z novomeške policijske uprave. 

Hitrost ne bi bila dovolj za prenehanje vozniškega dovoljenja

"Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti v naselju za več kot 30 do 50 km/h, kaznuje z globo 1000 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi devet kazenskih točk. Voznik, ki ima v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligramov alkohola, se za prekršek kaznuje z globo najmanj 1200 evrov, izreče se mu 18 kazenskih točk," so pojasnili policisti. 

Občan poklical, policisti so ga ujeli

Včeraj popoldne je občan policiste opozoril na nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti v smeri proti Obrežju vijugal po vozišču in z objestno in nevarno vožnjo ogrožal druge udeležence v prometu. Policisti so ga izsledili in ustavili ter ugotovili, da je imel 59-letni voznik iz Brežic v litru izdihanega zraka je imel 0,42 miligramov alkohola. Napisali so mu plačilni nalog. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:49 9. Avgust 2017.

    In kaj storiti v primeru kot na spodnjemu posnetku? Kicanje policije ne učinkuje. https://www.youtube.com/watch?v=f_LAYXdsM9k

  • 15:16 9. Avgust 2017.

    Mene in najbrž vse zanima kakšna bo dejanska kazen in ne kaj se predvideva. Če oni drogirani pijanec, ki je …

  • 14:53 9. Avgust 2017.

    Občan poklical, policisti so ga ujeli.............halo ? Delo policije je nadzor prometa in ne čakanje pozivov občanov ! Kaj se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.