Slovenija > Črna kronika
2639 ogledov

Z audijem pijan skozi naselje 106 kilometrov na uro

Otroci opozarjajo na omejitev hitrosti A. P.
Novomeški prometniki so včeraj zvečer opravljali meritve hitrosti na območju Novega mesta.

Na regionalni cesti, kjer je s prometnim znakom hitrost omejena na 50 km/h, so ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A4 avant, ki je vozil 106 km/h. Ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so mu odredili preizkus, ki je pokazal, da je imel 28-letnik v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola.

"Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče," so sporočili z novomeške policijske uprave. 

Hitrost ne bi bila dovolj za prenehanje vozniškega dovoljenja

"Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti v naselju za več kot 30 do 50 km/h, kaznuje z globo 1000 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi devet kazenskih točk. Voznik, ki ima v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligramov alkohola, se za prekršek kaznuje z globo najmanj 1200 evrov, izreče se mu 18 kazenskih točk," so pojasnili policisti. 

Občan poklical, policisti so ga ujeli

Včeraj popoldne je občan policiste opozoril na nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti v smeri proti Obrežju vijugal po vozišču in z objestno in nevarno vožnjo ogrožal druge udeležence v prometu. Policisti so ga izsledili in ustavili ter ugotovili, da je imel 59-letni voznik iz Brežic v litru izdihanega zraka je imel 0,42 miligramov alkohola. Napisali so mu plačilni nalog. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
 • djdj 16:49 09.avgust 2017.

  In kaj storiti v primeru kot na spodnjemu posnetku? Kicanje policije ne učinkuje. https://www.youtube.com/watch?v=f_LAYXdsM9k

 • Lavdan 15:16 09.avgust 2017.

  Mene in najbrž vse zanima kakšna bo dejanska kazen in ne kaj se predvideva. Če oni drogirani pijanec, ki je na prehodu za pešce ubil dve punci špancira po Ljubljani, potem vidimo kako je s kaznimi.

 • Avatar Leon
  Leon 14:53 09.avgust 2017.

  Občan poklical, policisti so ga ujeli.............halo ? Delo policije je nadzor prometa in ne čakanje pozivov občanov ! Kaj se dogaja ponoči na naših cestah nihče noče vedeti .........se paa zelooooooooooooooo glasno sliši ! Ali naj posnamem cviljenje gum in zavor ?

Sorodne novice