Z državo do strehe

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Državno poroštvo. Predlagajo ga za nakupe stanovanj.
Oglej si celoten članek

V predlogu zakona o stanovanjskem kreditiranju državljanov z jamstvom države poslanci Zaresa predlagajo, da bi banke kreditirale nakupe stanovanja ali hiše, ob hipoteki pa bi kot zavarovanje dobile še obveznice banke SID z državnim jamstvom v višini 33 odstotkov vrednosti kredita.

S 4,5 odstotka donosnosti za obveznice in z njihovo prodajo po 25 letih bi bila poplačana glavnica kredita. Kupci stanovanj bi banki vsak mesec plačevali samo obresti. Konkretno to pomeni, da bi za 200 tisoč evrov kredita kupec namesto približno 1.014 evrov na mesec plačeval le 562 evrov.

V obravnavo naj bi predlog v državni zbor vložili v dveh tednih. V treh bankah, v katerih so se pogovarjali o možnostih takih kreditov, so menda pokazali veliko zanimanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.