Z eno vlogo do vseh prejemkov

Foto: Žurnal24 Stari štipendisti bodo ohranili pravice po starem sistemu, obljubljajo na minist
Postopki za pridobitev socialnih prejemkov bodo v prihodnje združeni.
Oglej si celoten članek

Po novem bo posameznik z eno samo vlogo na center za socialno delo lahko zaprosil za različne prejemke, od otroškega dodatka in štipendije do socialne pomoči. Z zakonoma o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev in novelo o socialno-varstvenih prejemkih bo pri nas prišlo do precejšnje prerazporeditve socialnih prejemkov med prebivalstvo, je po seji vlade poudaril minister za delo Ivan Svetlik.

Gre za več kot 700 milijonov evrov na letni ravni. Cilj obeh zakonov je bolj pravična in dolgoročno vzdržna socialna država in to, da bi pomoč dobili res tisti, ki jo potrebujejo in so v težkem socialno-ekonomskem položaju, je pojasnil Svetlik.

Po njegovih besedah želijo z obema novelama preprečiti izkoriščanje in zlorabe sistema socialne varnosti, ga poenostaviti in uvesti večjo preglednost ter učinkovitost pri delitvi teh sredstev. Sistem naj bi bil tudi prijaznejši do uporabnikov, je še napovedal Svetlik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.