Slovenija
13 ogledov

Z eno vlogo do vseh prejemkov

Stari štipendisti bodo ohranili pravice po starem sistemu, obljubljajo na minist Žurnal24 main
Postopki za pridobitev socialnih prejemkov bodo v prihodnje združeni.

Po novem bo posameznik z eno samo vlogo na center za socialno delo lahko zaprosil za različne prejemke, od otroškega dodatka in štipendije do socialne pomoči. Z zakonoma o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev in novelo o socialno-varstvenih prejemkih bo pri nas prišlo do precejšnje prerazporeditve socialnih prejemkov med prebivalstvo, je po seji vlade poudaril minister za delo Ivan Svetlik.

Gre za več kot 700 milijonov evrov na letni ravni. Cilj obeh zakonov je bolj pravična in dolgoročno vzdržna socialna država in to, da bi pomoč dobili res tisti, ki jo potrebujejo in so v težkem socialno-ekonomskem položaju, je pojasnil Svetlik.

Po njegovih besedah želijo z obema novelama preprečiti izkoriščanje in zlorabe sistema socialne varnosti, ga poenostaviti in uvesti večjo preglednost ter učinkovitost pri delitvi teh sredstev. Sistem naj bi bil tudi prijaznejši do uporabnikov, je še napovedal Svetlik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.