Z Golobom imata isto strast. To je ...

Foto: Epa
Foto: Epa
Premier Robert Golob je danes svoj obisk v Bruslju začel s srečanjem s predsednico Evropske komisije.
Oglej si celoten članek

Ursula von der Leyen je po srečanju povedala, da sta s slovenskim premierjem Robertom Golobom govorila o skladu za okrevanje po pandemiji covida-19 in načrtu za energetsko neodvisnost REPowerEU. Dodala je še, da imata vsaj eno skupno točko.

"Deliva si isto strast - Evropo. Oba želiva, da bi bila bolj trajnostna in uspešna," je na Twitterju po prvem srečanju z novim slovenskim premierjem zapisala predsednica komisije.

Zato sta po njenih besedah danes govorila predvsem o dveh ključnih pobudah EU. To sta sklad za okrevanje po pandemiji covida-19 in načrt za odpravo odvisnosti od ruskih fosilnih goriv REPowerEU, ki ga je nedavno predstavila Evropska komisija.

Priprave na redni vrh

Novi slovenski premier, ki je na svoji prvi poti v tujino, se je medtem že sestal tudi z evropskim komisarjem iz Slovenije, pristojnim za krizno upravljanje, Janezom Lenarčičem.

Pogovori v Bruslju, kjer se bo Golob jutri srečal še s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom, so namenjeni predvsem pripravam na redni vrh unije, ki bo 23. in 24. junija v Bruslju in bo prvi za novega slovenskega premierja.

Osrednja tema vrha EU bo ruska agresija na Ukrajino in odziv unije nanjo. Voditelji EU bodo čez en teden razpravljali tudi o podelitvi statusa kandidatke za članstvo v EU Ukrajini, Gruziji in Moldaviji. Evropska komisija naj bi svoje mnenje o tem podala že ta petek.

Slovenija Golobu se zaradi teh rezultatov smeji

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 20:35 16. Junij 2022.

    To baburo bi bilo potrebno obsodit za krajo.

  • 20:15 16. Junij 2022.

    Skupna strast vseh pripadnikov zalege korona teroristov je siromasenje in unicevanje lastnih narodov. Ne samo od teh dveh izrojencev. Ko …

  • 18:45 16. Junij 2022.

    V Avstriji z neodobravanjem sprejeli odločitev slovenske vlade o odstranitvi ograje na meji s Hrvaško, prihajajo posledice! Vse ujete migrante …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.