Slovenija
6690 ogledov

Z Golobom imata isto strast. To je ...

Ursula von der Leyen in Robert Golob Epa
Premier Robert Golob je danes svoj obisk v Bruslju začel s srečanjem s predsednico Evropske komisije.

Ursula von der Leyen je po srečanju povedala, da sta s slovenskim premierjem Robertom Golobom govorila o skladu za okrevanje po pandemiji covida-19 in načrtu za energetsko neodvisnost REPowerEU. Dodala je še, da imata vsaj eno skupno točko.

"Deliva si isto strast - Evropo. Oba želiva, da bi bila bolj trajnostna in uspešna," je na Twitterju po prvem srečanju z novim slovenskim premierjem zapisala predsednica komisije.

Zato sta po njenih besedah danes govorila predvsem o dveh ključnih pobudah EU. To sta sklad za okrevanje po pandemiji covida-19 in načrt za odpravo odvisnosti od ruskih fosilnih goriv REPowerEU, ki ga je nedavno predstavila Evropska komisija.

Priprave na redni vrh

Novi slovenski premier, ki je na svoji prvi poti v tujino, se je medtem že sestal tudi z evropskim komisarjem iz Slovenije, pristojnim za krizno upravljanje, Janezom Lenarčičem.

Pogovori v Bruslju, kjer se bo Golob jutri srečal še s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom, so namenjeni predvsem pripravam na redni vrh unije, ki bo 23. in 24. junija v Bruslju in bo prvi za novega slovenskega premierja.

Osrednja tema vrha EU bo ruska agresija na Ukrajino in odziv unije nanjo. Voditelji EU bodo čez en teden razpravljali tudi o podelitvi statusa kandidatke za članstvo v EU Ukrajini, Gruziji in Moldaviji. Evropska komisija naj bi svoje mnenje o tem podala že ta petek.

Robert Golob Slovenija Slovenija Golobu se zaradi teh rezultatov smeji

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • Pišmevuh 20:35 16.junij 2022.

    To baburo bi bilo potrebno obsodit za krajo.

  • QSprm 20:15 16.junij 2022.

    Skupna strast vseh pripadnikov zalege korona teroristov je siromasenje in unicevanje lastnih narodov. Ne samo od teh dveh izrojencev. Ko boste placevali bencin po 5€ bo malce prepozno za spoznanje da ste bili prepeljani zejni cez vodo.

  • mirror 18:45 16.junij 2022.

    V Avstriji z neodobravanjem sprejeli odločitev slovenske vlade o odstranitvi ograje na meji s Hrvaško, prihajajo posledice! Vse ujete migrante bodo striktno vračali v Slovenijo in s prvim julijem poostrili nadzor nad avstrijsko-slovensko mejo. Notranji minister je sporočil, da so ...prikaži večo težave od sosed samo s Slovenijo. Hvala neprištevni levičarji in Fajonova! Napovedal sem, da se bomo sprli z vsemi sosedami. Se že uresničuje.