Z lepim vremenom vse več bolnikov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Okužbe dihal so razlog, da se vse več ljudi zglasi tudi na urgenci. Zaradi večjega števila že prihaja do zasedenosti nekaterih oddelkov v UKC Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Zaradi povečanega števila okužb dihal, kar je sicer značilno za prehodni pomladni čas, se je močno povečal priliv bolnikov na Internistično prvo pomoč Interne klinike in na Kliniko za infekcijske bolezni in vročinska stanja, sporočajo z Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Zaradi zasedenosti oddelkov je prihajalo do čakanja bolnikov na postelje, zaradi česar so na UKC zagotoviti dodatne postelje. Pričakujejo, da bo takšno stanje trajalo okoli tri do štiri tedne.

Ker so za te bolnike namenili del postelj na oddelku za abdominalno kirurgijo, pa bo prišlo do zamikov za nenujne primere pri operaciji žolčnika in kile. "Za vse nujne primere bo poskrbljeno, ostali bodo obravnavani v najkrajšem možnem času," še pojasnjujejo na UKC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.